Logo 1 - Per Passione




Forside

Ensemblet

Sangerne

Koncerter og arrangementer

Aktuelle projekter

Hør ensemblet


Billeder af ensemblet

Pressemateriale

Diskografi

Kontakt



Pomponio Nenna -
L'ottavo libro de madrigali

Ensemblet


Per Passione - gruppebillede 2


Per Passione er et af Danmarks eneste vokalensembler med speciale i musikken fra den tidligste del af det, historikerne kalder ”den moderne tidsalder”: senmiddelalderen, renæssancen og den tidlige barok. Ensemblet består af særdeles erfarne sangere, der alle har specialiseret sig indenfor den tidlige musik.

Ensemblet blev i udgangspunktet stiftet som et forum for opførelsen af den italienske renæssancemadrigal, og fra opstarten i 2007 og til i dag har Per Passione bibeholdt den form og størrelse, der passer bedst til denne musiktype – nemlig vokalensemblet med én sanger pr. stemme. I øvrigt synger ensemblet i dag lige gerne saftige erotiske madrigaler og lystige engelske airs som de vidunderligt smukke kirkelige motetter fra vokal-polyfoniens storhedstid – se mere under Aktuelle projekter.

Per Passione giver koncerter i og uden for kirken og medvirker til musikgudstjenester og ved private arrangementer.
Kontakt ensemblet hvis du har en forespørgsel angående et arrangement eller en koncert.

Ensemblet ledes af Erik K. Knudsen og har base i Århus.


Her kan du læse om sangerne i Per Passione.


Ensemblets historie

Gruppebillede - Lisbjerg
En travl dag på jobbet: Fra indspilningen af Pomponio Nennas 8. madrigalbog i Lisbjerg Kirke, juli 2013. Fra venstre: Jakob Pedersen, Jesper Schneidelbach, Erik K. Knudsen, Dohyo Sol, Charlotte Glavind-Teute og Anna Maria Wierød.


2013

Et nyt og spændende år begyndte for Per Passione svært glædeligt, idet Anna Maria Wierød fra nu af atter er at finde på pladsen som Per Passiones 1. sopran.
Således styrket, og efter længerevarende korrespondance med den tyske musikvidenskabsmand Mirco Oswald, der gennem en årrække har arbejdet på en moderne udgave af den italienske renæssancekomponist Pomponio Nennas 8. madrigalbog, tog Per Passione sommeren 2013 fat på indspilningen af samtlige madrigaler fra netop denne udgivelse.
Indspilningen fandt sted i Lisbjerg Kirke nord for Århus og kom til at inkludere otte musikere: udover ensemblets faste sangere nemlig Katrine Dyrehauge Roos, sopran, Karsten Lambreth Sivebæk Jensen og Jakob Pedersen, tenorer samt Dohyo Sol på theorbe.
Frugterne af de to intense ugers arbejde bliver at finde på CD'en ”Gìa sospirai d’amore! Pomponio Nenna: L’ottavo libro de madrigali” som udkommer vinteren 2014.
Læs meget mere om projektet her.

Efter en række koncerter med repertoiret fra CD-indspilningen tog ensemblet efteråret 2013 en velfortjent pause, mens Erik tog til England for at specialisere sig hos Robert Hollingworth og Peter Seymour – og Anna holdt sin debutkoncert fra Det Jyske Muskkonservatorium og påbegyndte sin efteruddannelse i ensemblesang ved Schola Cantorum Basiliensis i Østrig.



Per Passione - Mozarts Requiem i Lystrup kirke
Mozarts ”Requiem”: Camilla, Charlotte, Erik og Jesper i aktion under
koncerten i en stuvende fuld Lystrup Kirke, d. 4. november 2012.


2012

År 2012 blev særdeles begivenhedsrigt for Per Passione. Efter i forbindelse med påsken at have givet premierekoncert med vores helt nye koncept – koncertforedraget – tog vi fat på forberedelserne til årets sommerturné, der fandt sted på Sjælland. I en uge turnerede ensemblet rundt og gav koncerter i sjællandske kirker: alt fra den charmerende lille landsbykirke i Reersø til Helsingør Domkirke. Turnéugen bød også på ensemblets første optræden i radioens P2; i sommerprogrammet ”Festival Update”.
Omkring allehelgen agerede ensemblets medlemmer, igen i samarbejde med Karsten Sivebæk, solister i Fortuna-korets produktion af Wolfgang Amadeus Mozarts Requiem fra 1791.


Per Passione 2011 - Egå kirke
Klar til koncert! Per Passione foråret 2011 ved Egå Kirke.
F. v.: Erik, Susanna, Katinka, Jesper og Camilla.


2011

I maj måned deltog Per Passione i en weekend workshop på Brandbjerg Højskole med Early Music sanger og specialist Glenda Simpson. Ensemblet premierede i 2011 tre nye programmer: Chapel Royal, ...med sang og strengeleg samt Jul i renæssancen. I september fik ensemblet to nye sangere; hhv. sopran og mezzo-sopran: Susanne Cecilie Nielsen og Charlotte Glavind Teute. Samtidig indledtes et samarbejde med tenor Karsten Sivebæk omkring ensemblets nye juleprogram, og julen 2011 kunne Per Passione for første gang opleves som sekstet.


King's Singers workshop
fra workshop med The King's Singers i 2010.
F. v.: Camilla, Erik og Stephen Connolly
.

2010


Påskekoncerterne i 2010 blev de sidste, vi gennemførte sammen med alt Anne Henriksen, der var bosat i København. I hendes sted indtrådte Susanna Elin Jensen i ensemblet, og med denne forandring på plads var vi klar til at udvide vort programudvalg, således at det kom til at bestå af to programmer: Lamento d'Arianna, der tog udgangspunkt i Monteverdis madrigal-cyklus af samme navn, samt en rent kirkemusikalsk program. I april måned fik ensemblet mulighed for at deltage i en workshop med de verdenskendte The King's Singers på konservatoriet i Odense. I november måned indspillede vi vores anden demo: Lamento d'Arianna. Derefter måtte vi sige farvel til vores 2. sopran Michelle Jørgensen, der flyttede til Odense for at studere sang på konservatoriet. Hendes plads blev overtaget af Katinka Fogh Vindelev.


2009

Efter en travl koncertsæson indspillede vi vores første demo (Demo '09) i sommeren 2009, med musik af bl.a. Jacques Arcadelt og Pierre Passereau.
I efteråret holdt ensemblet en kort pause, mens Erik K. Knudsen var på studieophold ved University of York i England, for at suge inspiration og kundskab inden for tidlig musik til sig.
Ensemblet fik to nye sopraner i form af Camilla Løvstad og Michelle Jørgensen - begge talentfulde unge sangere fra det århusianske vækstlag. Ensemblet oprustede desuden på den administrative front ved at engagere Ida Marie Pedersen som sekretær og manager.


Camilla Løvstad
Camilla Løvstad


ensemble 2009
Per Passione efteråret 2008:
Malene, Mette, Anne, Erik og Jesper.

2008

I januar fik ensemblet ny bas: Jesper Schneidelbach kom til, og han har været en fast del af Per Passione lige siden. Dermed var ensemblet klar til sin debutkoncert, som blev d. 5. marts i Vester Kirke, Vesterlund. Per Passione gav desuden i løbet af foråret 2008 koncerter i Granslev Kirke, Sct. Pauls Kirke i Århus og Løget Kirke i Vejle. Ved koncerten i Sct. Pauls Kirke blev der lavet live-optagelse af lydmand Lasse Nielsen, som siden har hjulpet ensemblet med flere CD-indspilninger.
Sommeren 2008 måtte vi vinke farvel til Anna og Lea Wierød, da søstrene begge rejste til Bremen for at studere musik. I deres sted blev Malene Myrup Fischer og Mette Refshauge optaget i ensemblet.


2007

Ideen til et madrigalensemble blev undfanget foråret 2007 af to studerende ved Æstetik-fagene på Aarhus Universitet; Magnus Tessing Schneider og Erik K. Knudsen. I første omgang drejede det sig om at samle en gruppe sangere til en enkelt optræden ved et arrangement ved KaserneScenen på Aarhus Universitet. Her fremførte  gruppen,  bestående af fem sangere, tre madrigaler: Monteverdis O come è gran martire og Ecco mormorar l'onde samt Thomas Weelkes' Hark! All ye lovely saints above.
Med blod på tanden fortsatte Erik siden arbejdet og samlede den første udgave af Per Passione, der efteråret 2007 kom til at bestå af:

Anna Maria Wierød - sopran
Lea Maria Wierød - sopran
Anne Henriksen - alt
Erik K. Knudsen - tenor & leder
Uffe Holmsgaard Eriksen - bas


Anna Maria Wierød
Anna Maria Wierød

Logo 2 - Per Passione