Logo 1 - Per Passione
Forside

Ensemblet

Sangerne

Koncerter og arrangementer

Aktuelle projekter

Hør ensemblet


Billeder af ensemblet

Pressemateriale

Diskografi

KontaktPomponio Nenna -
L'ottavo libro de madrigali

Aktuelle projekter1) Music of the Chapel Royal
1-5-stemmige satser a cappella. Dette program tilbydes både som rent musikalsk optræden og som
koncertforedrag. Varighed: koncert ca. 55 min., koncertforedrag ca. 75 min.

Komponisterne i renæssancens og barokkens England frembragte det, der for eftertiden fremstår som et sandt skatkammer af overdådig kirkemusik. Musikere som Thomas Tallis, William Byrd, Christopher Tye, Orlando Gibbons og Henry Purcell lagde med deres arbejde for det kongelige kapel – Chapel Royal – grundstenene i den engelske kirkemusiktradition der er så velkendt i dag.
Med dette program, som er blevet en af vore virkelige ”klassikere” byder Per Passione på en rundtur ”in the musical garden of the Lord’s delight”: blandt nogle af alle de smukke musikstykker der blev skrevet til Herrens pris og ære. Rygraden i programmet udgøres af Byrds trestemmige messe; et sandt mesterværk, der sjældent kan høres i sin helhed her til lands.
Programmet tager kulør efter årstiden og kirkeåret, således at valget af satser i forbindelse med f.eks. julen eller påsken vil bære præg heraf.
Music of the Chapel Royal var det første program, vi opførte som koncertforedrag – og det er særdeles velegnet hertil.


2) Già sospirai d’amore! Pomponio Nenna: L’ottavo libro di madrigali
Italienske madrigaler i fem stemmer; a cappella eller med akkompagnement af theorbe. Dette program tilbydes både som rent musikalsk optræden og som
koncertforedrag. Varighed: koncert ca. 55 min., koncertforedrag ca. 75 min.

Per Passiones store projekt i år 2013 var indspilningen af den italienske renæssancekomponist Pomponio Nennas ottende madrigalbog for fem stemmer. Indspilningen fandt sted sommeren 2013 med syv sangere og lutenist Dohyo Sol på theorbe.
I forlængelse af indspilningen giver Per Passione naturligvis koncerter hvor vi fremfører de smukke madrigaler, der, frem til projektet tog fart, ellers havde ligget hen i glemslen i flere hundrede år. Turen ind i Nennas univers byder på besøg hos smukke hyrdinder og grusomme adelskvinder, forsmåede elskere, græske helte og naive ungersvende. Alle har de sandheder på hjerte, der er ligeså aktuelle i dag som de var da Nenna komponerede sin musik omkring skiftet mellem det 16. og det 17. århundrede.
En koncert med madrigalerne fra Pomponio Nennas ottende madrigalbog kan af Per Passione fremføres med alt fra fem til ni medvirkende; alt efter hvor stor variation i musikken og hvor megen information udenom musikken man ønsker at få med. ”Basiskoncerten” fremføres af fem sangere og varer ca. 55. minutter; den mest ekstravagante form af koncertforedraget fremføres med syv sangere, lutenist og foredragsholder. Kontakt os for at høre mere.

Læs mere om komponisten og om Per Passiones indspilning her.


3) Regina Cæli
1-3-stemmige satser a cappella. Dette program tilbydes både som rent musikalsk optræden og som
koncertforedrag og kan desuden let kombineres med instrumentalmusik for f.eks. orgel. Varighed: koncert (ren sang) ca. 40 min., koncertforedrag ca. 60 min.

Med koncertprogrammet Regina Cæli tager Per Passione et kig tilbage til nogle den tidlige renæssances mesterkomponister, blandt andre John Dunstable, Guillaume Dufay, Antoine Busnois og Josquin Desprez, i en undersøgelse af renæssancekirkens kvindebilleder og kvindeidealer. Med Jomfru Maria som det helt centrale omdrejningspunkt skal vi høre om (og se på) hvordan man den gang tænkte om kvinder og om kærlighed. Marias forskellige funktioner indenfor den katolske kirke – jomfrumoderen, mediatoren, den lidende kvinde etc. – bliver beskrevet gennem den vidunderligt smukke og inderlige musik, og, hvis det ønskes, med udvidet perspektiv i ord og billeder gennem et tilhørende foredrag. Vi samarbejder endvidere meget gerne med instrumentalist på f.eks. orgel om at gøre koncertens lydbillede endnu mere spændende og varieret. Kontakt os og hør nærmere.

Gentile Bellini - Madonna and Child Enthroned
Gentile Bellini: Madonna and Child Enthroned


4) Jul i renæssancen
1-6-stemmige satser a cappella; varighed ca. 60 min.

Per Passione havde i 2011 premiere på sit særlige juleprogram for op til seks stemmer, hvori traditionelle danske julesalmer står side om side med anden europæisk julemusik fra senmiddelalderen og renæssancen. Udover danske klassikere bliver publikum her præsenteret for en lang række traditionsbundne julesatser, med speciel vægt på det smukke engelske julerepertoire med hymner og carols, der i de senere år er blevet kendt også i Danmark gennem indspilninger med de store drenge- og mandskor såsom Choir of King’s College fra Cambridge.
Programmet egner sig til at blive fremført både i november og december måned, som optakt til julen, og i forbindelse med Hellig Tre Konger i januar, til hvilken anledning vi selvfølgelig tilpasser satsudvalget specielt.

Information & booking:
booking (a) perpassione.dk

Logo 2 - Per Passione